Wie ben ik

Ik ben Pieter Bosch. Ik ben reeds op jonge leeftijd met fotografie begonnen. Mijn eerste camera was een zogenaamde BOX-camera, deze moest je voor je buik houden en dan kon je d.m.v. een paar lensjes toch recht vooruit kijken. Toen er voor deze camera bijna geen rolletjes meer te koop waren heb ik die ingeruild voor een andere camera. Gelukkig ben ik later toch weer in het bezit gekomen van een soortgelijke BOX camera. 

Rond mijn 12e jaar kocht ik mijn eerste analoge spiegelreflexcamera, gewoon omdat ik van fotograferen hield. Nu kon ik ook objectieven wisselen en gebruik maken van zoomlenzen. Later eerst met een digitale compact camera gewerkt. Vervolgens in 2005 een digitale spiegelreflexcamera van Nikon (D70) gekocht . Inmiddels is deze alweer vervangen door een full-frame Nikon D800.

Techniek:
Gewoon door het proberen heb ik mezelf veel aangeleerd. Later heb ik tijdens diverse fotografie vakanties veel bijgeleerd en ben ik de theorie beter gaan begrijpen. Daarnaast heb ik diverse workshops gevolgd over specifiek onderwerpen. Eind 2021 kwam ik in aanraking met de Academie voor Abstracte fotografie van Iris Depasse. Voor mezelf viel toen het kwartje dat ik eigenlijk best regelmatig abstracte foto’s maakte. Om mezelf hier verder in te verdiepen ben ik toen ook een cursus aan de academie gaan volgen. Ondanks mijn ervaring als fotograaf was het een waardevolle cursus omdat het helemaal gericht is op abstracte fotografie. Bepaalde (basis) technieken worden volledig vanuit het oogpunt van abstracte fotografie toegelicht.